Adres Kremboong 2a 7937 TB Tiendeveen Telefoon 06 129 310 20 Email info@bouwbedrijfschoonewille.nl
zoeken

Herdenkingsmonumenten

Herdenkingsmonumenten worden met een bepaald doel geplaatst. Zij dienen ervoor om dagelijks voorbijgangers en andere betrokkenen te herinneren aan de gebeurtenis of gebeurtenissen die er rondom het monument hebben plaatsgevonden. Een monument voor de Tweede Wereldoorlog heeft het doel dat we niet vergeten wat er in deze tijd gebeurd is, terwijl grafmonumenten ons herinneren aan onze dierbaren die daar liggen begraven.

Om ervoor te zorgen dat het monument zo lang mogelijk de oorspronkelijke uitstraling behoudt, dienen monumenten onderhouden te worden. Om dit op de juiste manier te doen, kunt u de controle en het onderhoud van herdenkingsmonumenten uitbesteden aan Schoonewille Bouw & Restauratie. Naast het herstellen van rijksmonumenten en oude panden, zijn onze vakmensen namelijk ook gespecialiseerd in het onderhoud van herdenkingsmonumenten.

                       Grafmonument voor renovatie                                                                     Grafmonument na renovatie

grafrenovatie

Reparatie van monumenten

Bij het herstellen van een monument wordt eventuele schade aan het betreffende monument netjes bijgewerkt door middel van reparatie, zodat het monument dezelfde oorspronkelijke uitstraling behoudt als voorheen. Een monument kan namelijk gemakkelijk beschadigen door natuurlijke elementen, invloeden uit de omgeving en andere externe factoren.

Zeker als een monument buiten staat, is het belangrijk om dit monument  te onderhouden. Wordt dit niet gedaan, dan is de kans groot dat het monument de oorspronkelijke uitstraling verliest en zelfs langzaam zal vergaan door de invloed van de natuur.

uitzetten nationaal monument kamp westerbork

De specialismen van Schoonewille Bouw & Restauratie

Schoonewille Bouw & Restauratie heeft voor ieder monument de juiste vakmensen in dienst voor het beste resultaat. Schoonewille Bouw & Restauratie heeft aangetoond grote monumenten zoals Nationaal Monument Westerbork op het terrein van kamp Westerbork te kunnen restaureren, als grafstenen en grafmonumenten. En welk monument er ook door ons gerestaureerd wordt: onze ervaren vaklui doen er alles aan om het betreffende monument weer in de juiste staat te herstellen, met de uitstraling die bedoeld is.


sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions